2010 – Náš svět

Psychiatrická léčebna Bohnice
Dětské a dorostové oddělení

Náš svět

Nadace Archa Chantal se podílela na rekonstrukci nejmodernějšího dětského psychiatrického pavilonu v Česku

Praha, Psychiatrická léčebna Bohnice, 16. září 2010

Nově zrekonstruovaný pavilon číslo 28 Psychiatrické léčebny Bohnice dnes slavnostně zahájil svůj provoz za účasti Chantal Poullain-Polívkové. Nadace Archa Chantal se v rámci projektu “Náš svět” podílela na kompletní rekonstrukci pavilonu. Tímto krokem začíná Psychiatrická léčebna Bohnice novou kapitolu v péči o duševně nemocné a duševní chorobou ohrožené děti a mladistvé. Přeměnou prošlo kompletní zařízení a vzhled pavilonu, které je nyní vůči dětem a mladistvým vstřícnější a pomáhá jim lépe se vyrovnávat se svými obtížemi. Pavilon lze nyní považovat za nejmodernější stavbu pro děti a mladistvé s psychickými obtížemi v Česku.

Dětské a dorostové psychiatrické oddělení je určeno k léčbě celého spektra psychiatrických poruch u dětí a adolescentů ve věku nejčastěji od 10-18 let. Oddělení má celkem 44 lůžek (22 chlapeckých a 22 dívčích). V rámci rekonstrukce je zde nově vybudováno například terapeutické centrum pro volnočasové aktivity. Nezanedbává se ani výuka dětí a mladistvých – podle nové koncepce byly nově navrženy také třídy, které slouží pro výuku učiva základní školy. O jejich provoz se stará Magistrát hlavního města Prahy.

“Rychlost a způsob, s jakým se dětští a mladiství klienti dokážou vyrovnat se svými obtížemi je prokazatelně spjat s prostředím, ve kterém se nachází.” sděluje MUDr. Michal Považan. Chantal Poullain-Polívková dodává: “Snahou bylo především, aby pavilon neměl charakter strohé a šedé nemocnice, ale barevného a přívětivého světa pro děti, v kterém se budou cítit příjemně.”

Nadace Archa Chantal se mohla zapojit do tak významného projektu díky výtěžku z jejího kalendáře PROMĚNY 2010, ve kterém můžeme najít osobnosti jako je Květa Fialová, Bára Basiková, Ester Kočičková, Marta Kubišová, Monika Načeva, Bára Hrzánová, Anna Polívková, Jana Krausová, Naďa Konvalinková, Zuzana Bydžovská, Věra Chytilová a Chantal Poullain-Polívková. Autory kalendáře PROMĚN 2010 jsou Petr Kurečka a Marek Škarpa, kteří dali možnost vzniknout tak úspěšnému charitativnímu projektu.

Nadace Archa Chantal by tímto chtěla poděkovat všem, kteří si zakoupili kalendář PROMĚNY 2010 a sponzorům, kteří pomohli uskutečnit tento projekt v realitu.

SPONZOŘI TOHOTO PROJEKTU:
A care s.r.o., KALENDÁŘ PROMĚNY 2010, Vít Bárta ministr dopravy ČR, Michal Babák poslanec Parlamentu ČR, Rostislav Bílek, Bumble-Bee, Radek Švec, fotoŠkoda, Cellula, Tiskap, Orsei, pekařství PAUL, BAGSTORE.CZ.

Sponzorská tabule (PDF, 92 kB)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *