2012 – Cesta kolem světa

Oblastní nemocnice Kolín a.s.
Dětský pavilón D

Kolínská nemocnice otvírá nový dětský pavilon “D”

Dne 4. října 2012 proběhlo za přítomnosti hejtmanky Středočeského kraje Ing. Zuzany Moravčíkové a paní Chantal Poullain-Polívkové z Nadace Archa Chantal slavnostní otevření pavilonu “D” – pavilonu dětských oborů Oblastní nemocnice Kolín, a.s.

Interiéry pavilonu “D” jsou koncipovány velmi moderně a plně podřízeny vkusu dětí. Cílem bylo minimalizovat u dětí stres z návštěvy lékaře na minimum. Na konečném designu interiéru se podílela Nadace Archa Chantal paní Chantal Poullain-Polívkové, se kterou budeme nadále spolupracovat, a která na výzdobu přispěla z větší části i finančně.

Pavilon řeší kapacity dětských lůžkových i ambulantních oddělení a to novým moderním způsobem se standardem odpovídajícím době svého vzniku a započaté koncepce přestavby nemocnice jako celku. Je nedílnou součástí nově vytvořeného komplexu nemocničních lůžkových objektů. Zejména jeho bezprostřední návaznost na pavilon gynekologie, porodnice, šestinedělí a neonatologické jednotky intenzivní péče je pro personál a – zejména naše malé pacienty a jejich rodiče, velmi cenná a operativní.

Realizace výstavby umožní zefektivnění a zkvalitnění poskytované zdravotnické péče ve zmiňovaných dětských oborech.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *