2012 – Nymburk – Termolehátko pro novorozence

Gynekologicko-porodnické oddělení

Nymburk

Téměř tři sta tisíc korun se podařilo sehnat Nadaci Archa Chantal na nákup termolehátka pro novorozence do nymburské porodnice.

Dvaceti tisíci na něj přispěla i poslankyně Kateřina Klasnová. V pondělí Chantal Poullain s Klasnovou oficiálně předaly termolůžko ředitelce nymburské nemocnice Alici Opočenské a primáři Gynekologicko-porodnického oddělení Dušanu Kolaříkovi.

Nymburská nemocnice není zdaleka prvním zdravotnickým zařízením, kterému nadace Chantal Poullain pomohla. “Jsme velmi šťastni, že sponzoři přispívají na vybavení nemocnic. Nedáváme nikomu do ruky peníze, ale rovnou hotovou věc,” řekla Chantal Poullain s tím, že nadace přispívá například i na rekonstrukce nemocnic.

“Lůžko je v provozu již několik dní a už pomohlo zachránit novorozence po komplikovaném porodu. Je to přístroj na hodně vysoké úrovni a Nadaci Archa Chantal moc děkujeme,” řekl primář Dušan Kolařík.

Podle pediatra Radomíra Pavluva jde o významný pokrok v péči o novorozence. “Je to vyhřívané lůžko pro novorozence, kde se dá nastavit přesná teplota, kterou potřebujeme. Je tam čidlo na měření saturace krve kyslíkem. Velmi důležitá je také možnost měření srdeční činnosti a tlaku u novorozence, na které je potřeba speciální malá manžeta. Pro nás to byla naprosto nedostižná investice,” uvedl lékař.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *