2015 – Na výletě

Olivova dětská léčebna, o.p.s.
Přijímací chodba v hlavní budově

Nadace Archa Chantal slavnostně otevřela projekt Na výletě v Olivově dětské léčebně v Říčanech

Praha, 16. září 2015: Chantal Poullain symbolicky otevřela nově zrekonstruovanou přijímací chodbu v Olivově dětské léčebně. V projektu „Na výletě“ Nadace Archa Chantal ve spolupráci a finančním přispěním Magistrátu hlavního města Prahy vytvořila prostředí, které by dětem mělo zpříjemnit čekání na příjem a vstupní vyšetření na pobyt.

Tento projekt nadace připravila pro neziskovou organizaci, která navrací nemocným dětem zdraví v krásném prostředí Olivovy dětské léčebny téměř 120 let. Specializuje se na léčbu onemocnění respiračního a pohybového ústrojí, nadváhy, obezity a nově také na léčbu gastroesofageálního refluxu (GER) a atopické dermatitidy u dětí.

Léčebna nadaci oslovila s prosbou o pomoc při vytvoření příjemného prostředí přijímacího a zároveň centrálního prostoru v hlavní budově, který je v rámci několikatýdenních pobytů dětí s rodiči často využíván. A tak vznikl projekt s názvem „Na výletě“, který dětským návštěvníkům z celé České republiky přiblíží hlavní město Prahu a Říčany a také především zajistí příjemné prostředí, které děti zbaví počátečního stresu z dlouhodobého pobytu. Některé z nich zde budou poprvé bez rodičů.

Příjmová chodba prošla celkovou rekonstrukcí včetně nové podlahy, elektrických rozvodů, drobných stavebních prací, barevné výmalby a osvětlení. Výtvarný projekt zpracovala DiS. Kristina Kolářová, která pro Nadaci Archa Chantal již dlouhodobě navrhuje a realizuje projekty, které jsou veselé, hravé a s výchovně estetickým efektem. Stejně tak to je i u tohoto projektu, který se snaží ukázat v hravé formě památky Prahy a města Říčan. Součástí jsou edukační hry pro malé i větší děti, místo na hraní a kreslení.

Do projektu věnovalo obrázky od dětí výtvarné studio E-dílna manželů Elšíkových.

Celková hodnota projektu je 515.488 Kč (finančně se na projektu spolupodílí i vlastník objektu Magistrát hlavního města Prahy).

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *