2016 – Vodní svět II. etapa

Fakultní nemocnice Brno
Klinika popálenin a rekonstrukční chirurgie

Slavnostní otevření rekonstruovaných prostor Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie Fakultní nemocnice Brno

V rámci stavby s oficiálním názvem “FN Brno – rekonstrukce operačních sálů Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie” byla v areálu FN Brno Bohunice provedena rekonstrukce a modernizace části prostor KPRCH a dvou operačních sálů v úrovni 1. NP pavilonu CH. Ve většině dotčených prostor se jedná o kompletní rekonstrukci. Zároveň byly provedeny drobné úpravy sociálního zázemí dětského oddělení a personálu JIP.

V průběhu stavby se Nadace Archa Chantal přidala, aby využila možnosti pokračovat ve druhé etapě svého projektu Vodní svět, který zde realizovala v roce 2012.

Stavba bohužel zasáhla do dispozice herny, kterou nadace kompletně zrekonstruovala, a proto bylo potřeba projekt přizpůsobit novému prostoru. Současně jsme zvelebili tři lůžkové pokoje, kde jsou většinou hospitalizovány maminky s dětmi. Pokoje jsme vybavili ochrannými prvky jako je obložení stěn a radiátorů, na míru nechali vyrobit mycí pulty, který maminkám umožňuje miminka a menší děti koupat na pokoji a nemusí tak do nově zrekonstruované koupelny. Také jsme vyslyšeli požadavek na úložné prostory pro osobní věci maminek a malých pacientů. Proto jsme každý pokoj vybavili třemi uzamykatelnými skříňkami. Sestrám na oddělení chybělo pohodlné místo (recepce a stůl), kde by se mohli věnovat administrativní činnosti. O návrh, výrobu a montáž se postaral Ateliér PK.

Oddělení se rozzářilo barvami a hravými detaily ručně vyráběných dřevěných dekorací od výtvarnice Dis. Kristíny Macháčkové, která se postarala o dekorace již v roce 2012.

Barevnost byla opět dodržena v duchu chladivých barev jako je zelená a modrá, aby lépe působily na psychiku popálených dětí. Celý projekt Vodní svět doprovází moře, ryby a mořští živočichové, zelené palmy, interaktivní a didaktické hry, které malým pacientům zpříjemní pobyt v nemocnici.

Celková cena projektu: 326 237 Kč

Sponzoři: Mgr. Vladimír Michalčák, MBA, ALEF NULA a.s., Milan Friedrich, SPORT M3 s.r.o., Ing. Jaroslav Krajník, Kistler Eastern Europe, s.r.o., Amgen s.r.o., Diplomatic Spouses´Association Z.D., Radoslava Froňková, Business France, ATERA s.r.o., ELTECH CZ, s.r.o., Bumble Bee, s.r.o.

Děkujeme FN Brno za pomoc při realizaci projektu a všem sponzorům, kteří na projekt přispěli.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *