2011 – Sluníčko

Dětské centrum Sluníčko Liberec

Dětské centrum Sluníčko poskytuje zdravotní, ošetřovatelskou, rehabilitační, psychologickou, sociální a výchovnou péči dětem ve věkové skupině 0-3 roky. Poskytuje péči dětem, jejichž vývoj je ohrožen nevhodným domácím prostředím, dětem opuštěným, týraným. Současně Sluníčko poskytuje komplexní péči dětem vyžadujícím okamžitou pomoc v rámci jejich sociálně právní ochrany.

Do roku 2010 sídlilo Dětské centrum ve dvou větších budovách v centru města Liberec. Od roku 2011 se organizace přesídlila do nového objektu, který byl zrekonstruován pro potřeby dětského centra.

Ovšem dokončená realizace byla pouze technická a dětské centrum zelo prázdnotou. Holé stěny na chodbách, učebnách i ložničkách. Proto se Dětské centrum obrátilo na Nadaci Archa Chantal, aby se chopila vyzdobit a zútulnění s ohledem na věk a potřeby dětí. Nadace Archa Chantal tak vytvořila projekt “Sluníčko”.

Cílem bylo vytvořit podnětné a útulné prostředí, dotvářející dojem klidného, příjemného zázemí pro děti. Strohé bílé stěny jsme přemalovali teplými a veselými barvami, vyzdobili nástěnnými mobilními prvky ze dřeva, které odolají i nájezdníkům malých “výtvarníků” a zároveň jsou vytvořeny tak, aby děti motivovaly k různým aktivitám a nabízely poznatky obohacující dětské vnímání.

SPONZOŘÍ PROJEKTU:

KALENDÁŘ PROMĚNY 2011, A CARE s.r.o. , Restaurant Bar Bílková 13, Vít Bárta, poslanec Parlamentu ČR, Michal Babák, poslanec Parlamentu ČR, International Police Federation EU, Greyhound Company, a.s., Mountfield a.s., Kateřinská Hotel s.r.o., Bumble–Bee.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *